c) Vallan linnakkeet

Inha_Helsinki_470px

I.K.Inha: Hotelli Seurahuone

Kävimme Vironniemellä ja Siltasaaressa 15.2. 2016

Helsingin kaupungintalossa kuulimme professori Laura Kolben luennon Helsingin vallan linnakkeista ja matkalla Siltasaareen ja Työväentalolle (Paasitorniin) kuulimme tohtori Tapio Bergholmin ja johtaja Jorma Bergholmin kertomusta vallan linnakkeista työväenliikkeen näkökulmasta. Taltiointi luennoista on valmistumassa ja se liitetään Moodleen.  Tässä ope-blogissani kirjaan muutamia juttuja omasta näkökulmastani ja liitän mukaan muutamia hajahuomioita, vinkkejä ja linkkejä. Tässä linkki kännykällä kuvaamaani pätkään Tapio Bergholmin aloituksesta Senaatintorilla: https://www.youtube.com/watch?v=ZpQbIbScch8&feature=youtu.be

helsingforsKävimme vallan linnakkeissa Vironniemellä ja Siltasaaressa. Yläkuvassa Vironniemi, lähde on ”Kocken kaavaan perustuva Ehrenströmin, Gyldénin sekä Engelin lisäyksin varustettu kaava vuodelta 1838, jonka pohjalta Keisarin Helsinki rakentuu.”

Ja lähdekirjan löysin verkosta:  ”Merenlahti keskustan sydämessä”. Eläintarhanlahti ja Kaisaniemenlahti, kulttuurihistoriallinen selvitys rantojen rakentumisesta ja kehityksestä.HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO 18.5.2006 / Keskusta-projekti/ arkkitehti Kajsa Lybeck.

Linkki teokseen:

http://www.hel.fi/hel2/ksv/hela/Kaupunkisuunnittelulautakunta/Esityslistat/liitteet/061290367.pdf

ja tässä vanha kuva Siltasaaresta Pitkänsillan yli Vironniemen suuntaan:

siltasaari

 

Työväentalon historiasta on ilmestynyt hieno kirja: Sirpa Haila: Paasitornin tarina. Helsingin työväenyhdistys, Helsinki 2001. 207 s

Tässä linkki Työväenliikkeen kirjastoon lisätietoja varten:  http://www.tyovaenperinne.fi/

Helsinki bibliografia on iso, minukin kirjahyllyssäni on kymmeniä eri aiheisia Helsinki-kirjoja, teen niistä teille luetteloa tähän:

 

 

Mainokset
%d bloggers like this: